ßßß
250 g. suchego ziarna soi,(które należy namoczyć co najmniej jeden dzień wcześniej).1 marchewka1 cebula1 łyżka przecieru pomidorowegoolej do smażenia cebulicienkie parówki 300 g.Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, tymianek, lubczyk, papryka sodka i ostra, ziele angielskie, liść laurowy.Sposób przygotowania
Namoczoną soję ugotować pod przykryciem do miękkości dodając liść laurowy, ziele angielskie. (wodę z moczenia wylać, nalać świeżej)Potrzeć marchewkę i dodać, kiedy soja będzie miękka.Na rozgrzanej patelni z odrobina oleju zeszklić posiekaną cebulę wraz z przecierem pomidorowym.Dodać do gotującej się soi.Pokroić parówkę na grubsze plastry i dołożyć do gotującej się potrawy.Doprawić do smaku przyprawami.Ja do mojej potrawy dodałam parówki, lecz nie są one konieczne.