StrogonowSkładnikiok. 400 gram polędwiczki wieprzowej2 średniej wielkości cebule10 dużych pieczarek3 duże ogórki kiszone2 łyżki koncentratu pomidorowego1 łyżka musztardy rosyjskiej250ml bulionu warzywnegosól, pieprzpapryka słodka i ostraSposób przygotowaniaKrok 1Mięso pokroić na wąskie paseczki o długości ok. 2 cm. Podsmażyć na odrobinie oleju. Przełożyć do garnka. Na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa, zeszklić pokrojoną w piórka cebulę. Cebulę również przełożyć do garnka. Zalać bulionem warzywnym.Krok 2Ogórki pokroić w niezbyt drobną kostkę. Wrzucić do garnka i ciągle gotować na małym ogniu. Pieczarki pokroić na kawałki lub plastry i bez podsmażania wrzucić do garnka (w ten sposób nie ściemnieją).Krok 3Do gotujących się warzyw z mięsem dodać koncentrat i musztardę. Doprawić solą, pieprzem oraz papryką - wedle uznania (moim zdaniem lepiej smakuje pikantne).Krok 4Jeśli chcecie, aby sos był gęstszy możecie go zagęścić łyżką mąki wymieszana z zimną wodą.