Wykonanie
Obiad szybki, mało angażujący, no i smaczny :) ta potrawa lepiej smakuje niż wygląda :)

2 wieprzowe
polędwiczki2 duże
cebule35-40 dag
pieczareksól,
pieprzsłodka paprykaewentualnie
VegetaPolędwiczki umyć, osuszyć, pokroić w 1,5 cm plastry, oprószyć
przyprawami, pozostawić na 30 minut. Następnie usmażyć na
oleju na rumiano, dodać pokrojone w plasterki
pieczarki i pokrojoną w piórka
cebulę, całość smażyć do zeszklenia
cebuli, następnie zalać
wodą lub
bulionem na taką wysokość, żeby
polędwiczki były przykryte (nie więcej), dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości
polędwiczki, w razie potrzeby lekko podlać
wodą, doprawić, gotowe.Potrawę podałam z
makaronem pełnoziarnistym i
ogórkami kiszonymi.
