ßßß
Kolejna przystawka z serii “Jak smacznie zjeść i się nie narobić”:p Cudowne połączenie słodkich gruszek z rukolą, miodem i orzechami. Warto spróbować:)Składniki1 bagietka pełnoziarnista1 kwaśna gruszkakilka orzechów włoskichłyżka miodu100g sera gorgonzolagarść rukolioliwa z oliwek lub olej z orzechów włoskichSposób przygotowaniaKrok 1Gruszki obieramy kroimy na cząstki a potem na plasterki. Wkładamy do piekarnika na kilka minut, aż zmiękną.Krok 2Bagietkę kroimy na plasterki "na skos", skrapiamy olejem z orzechów włoskich. Wkładamy ją do piekarnika na kilka minut, aż się zrumieni.Krok 3W tym czasie na suchej patelni podgrzewamy orzechy włoskie, po chwili dodajemy do nich łyżkę miodu.Krok 4Na gorące bagietki układamy gruszki, posypujemy je pokruszonym serem gorgonzola i orzechami obtoczonymi w miodzie.Krok 5Na wierzchu układamy po kilka listków rukoli.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (3 votes cast)Grzanki z gruszkami i serem gorgonzola, 10.0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisySałatka z rukolą i truskawkamiRukola z winogronemMiodowiec z orzechami i kremem budyniowym p. Hani Rostkowskiej – danie konkursoweBabeczki jaglane p. Diany Wasilewskiej – danie konkursoweCiasteczka miodowe z orzeszkami p. Joanna Łyga – danie konkursowe