ßßß
garść rukoli2 gruszki100g sera gorgonzola10 winogronkilka orzechów włoskichdip:2 łyżki oleju z pestek dyniłyżeczka miodułyżka musztardy miodowejpłaska łyżeczka soku z cytrynyNa talerzu wyłożyć rukolę.Gruszkę obrać ze skórki, pozbawić gniazd nasiennych i wtedy rozłożyć kawałki owoców na talerzu.Dodać pokrojony drobno ser gorgonzola.Dorzucić winogrona i orzechy włoskie.Przygotować dip, mieszając wszystkie składniki ze sobą.Przed podaniem polać sałatkę dipem.
W dipie wykorzystałam olej z pestek dyni, który charakteryzuje się orzechowym aromatem i ciemną barwą. Olej ten pozytywnie wpływa na układ moczowo-płciowy i zdrowy wygląd skóry i włosów. Olej pochodzi z austriackiej Styrii. W skrócie wyśmienity.