ßßß
A bruschetta? To klasyczna antipasti czyli włoska przekąska. Zazwyczaj przygotowuje się ją z pomidorami, ale my akurat mieliśmy ochotę na takie połączenie ;-).Zapraszam!Składniki:1 mała bagietka pełnoziarnista1 gruszkaser gorgonzolagarść orzechów włoskicholiwaząbek czosnkuWykonanie:Bagietkę kroimy na niezbyt grube kromki, każdą smarujemy ząbkiem czosnku, rozciętym na pół. Polewamy oliwą i rumienimy na patelni, z obu stron.Idealna bruschetta powinna być bardzo przypieczona, prawie spalona.Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne, kroimy na plasterki.Na każdej kromce układamy plasterek sera, następnie gruszki, ponownie odrobinę sera i orzechy.
Podpiekamy kilka minut w rozgrzanym do 150 st. piekarniku, aż ser się roztopi.Zjadamy ciepłe ze smakiem.Smacznego!