Wykonanie
Uwielbiam
owoce - uważam, iż jest to najlepsze jedzenie pod słońcem. Teraz nie
mogę ich tak dużo jeść, więc przemycam ich trochę w przekąskach i dodatkach;)
Sałatka jest słodka i wyjątkowa! Przekonajcie się sami, a co najważniejsze bardzo łatwo i szybko się ją robi.Składniki:
rukola opakowanie6
gruszek2 garści
orzechów włoskicholiwa z oliwekolej z
orzechów włoskichodrobina
soli morskiej i
pieprzu( dla wydobycia smaku
gruszki)
Przygotowanie:
Rukolę mieszamy z
gruszką pokrojoną w cienkie paski,
orzechy kroimy na mniejsze cząstki. Dodajemy do nich odrobinę
oliwy i
oleju oraz dosłownie odrobinkę doprawiamy
solą i
pieprzem. Dokładnie mieszamy - najlepiej rękoma. Uważam, iż jedzenie jest wtedy smaczniejsze) oddajemy mu trochę naszego ciepła;)