Wykonanie

A tu coś dla fanów
kaszy jaglanej:)
Bakłażan z pysznym, zdrowym farszem, polecam.Składniki3 średniej wielkości
bakłażany1 puszka
pomidorków pelati0,5kg
mięsa mielonego wołowego1 duży
por (biała część )1 szklanka suchej
kaszy jaglanejprzyprawy tymianek,
majeranek,
sól,
pieprz,
papryka słodka i
chili3 łyżki
oliwy do podsmażeniaSposób przygotowaniaKrok 1
Kaszę jaglaną gotujemy wg instrukcji na opakowaniu (możemy trochę krócej, żeby była lekko twarda).
Por kroimy w piórka i obsmażamy na
oliwię. Dodajemy
mięso i przyprawiamy
solą i
pieprzem. Smażymy około 8 minut, dodajemy
pomidorki pelati oraz
kaszę. Dusimy jeszcze około 7-8 minut. Przyprawiamy do smaku
tymiankiem,
majerankiem,
papryką słodką i ostrą.
Bakłażany przekroimy na pół, wycinamy środki i nacieramy
solą każdą połowę. Zostawiamy na 15 minut, następnie opłukujemy
wodą.
Bakłażany układamy w naczyniu żaroodopornym, nakładamy farsz i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisy
Filet z indyka faszerowany
kaszą jaglaną i
morelamiRoladki z grillowanym
bakłażanem