Wykonanie
<
Piwo grzane z
miodem i
cynamonemGruszki zapiekane >Jesienna owsianka
Jesienna owsianka ze świeżą
gruszką,
orzechami,
suszoną morelą i
śliwką,
żurawiną,
cynamonem, sosem z
daktyliSkładniki:
mleko,
płatki,
syrop z
daktyli,
gruszka,
bakalie,
żurawina suszonaWykonanie:Do 1 szklanki chudego
mleka które wlewam do rondelka dodaję 3 łyżki
płatków owsianych, gotuję na małym ogniu 5 min, odstawiam aby zgęstniało pod przykryciem. Jeśli jest zbyt gęste ( a takiego nie lubię właśnie) dodaję
mleka. Oczywiście można ugotować owsiankę tylko na wodzie lub wodzie z dodatkiem
mleka ( jak chcecie i jak lubicie) często też gotuję na
mleku roślinnym. Na samej wodzie nie lubię bo mi nie smakuje. Nie dodaję do owsianki ani
soli ani
cukru, wszystkie pozostałe dodatki wystarczą i dodadzą smaku.
Gruszkę obieram ze skóry, kroję w kostkę,
owoce suszone kroje na mniejsze kawałki, dodaję różne
orzechy,
suszoną żurawinę, mieszam całość i posypuję na wierzchu
cynamonem, na końcu polewam
syropem z
daktyli który jest pyszny ( do kupienia w sklepie ze zdrową żywnościa, ja kupiłam w sklepie zielarskim super zaopatrzonym)
About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka ><
Piwo grzane z
miodem i
cynamonemGruszki zapiekane >