Wykonanie
Naturalnie słodkie, naturalnie pyszne. Zrobiłam wczoraj
syrop daktylowy, który dziś nadaje
słodyczy mojej
śniadaniowej owsiance. Bardzo fajny pomysł na coś zdrowego i tym samym słodkiego :)Poza tym dzisiejsze śniadanie to mieszanka smaków - pyszny słodki
banan, okrąglutka soczysta
śliwka, aromatyczny
cynamon, ulubione chrupiące
ciastko owsiane z
żurawiną, bielutki
twarożek oraz rozpuszczające się na cieplutkiej owsiance
masło orzechowe :)Wiecie jak ja uwielbiam takie owsiankowe poranki <3
bananowa owsianka na
mleku z
syropem daktylowym,
śliwką,
cynamonem,
twarożkiem,
ciastkiem owsianym z
żurawiną oraz
masłem orzechowymbanana porridge with milk, date
syrup, plum, cinnamon, cottege cheese, oatmeal cookie with cranberry and peanut butter
Przepis na
syrop daktylowy:- ok. 1oo g
daktyli- ok. 250ml gorącej
wodyDaktyle zalewam gorącą
wodą na jakieś 2-3 godziny. Po tym czasie dokładnie je miksuję i przekładam do słoiczka. Z tego co wyczytałam można przechowywać w lodówce do tygodnia.Jest raczej jak mus niż
syrop, ale jeśli wolicie konsystencję bardziej lejącą to wystarczy dolać
wody.źródło przepisu, dziękuję :)Tak jak
pisałam wczoraj - poniedziałki są fajne :) Ale dziś już kolejny dzień, który wcale nie musi być gorszy od innych!Daj każdemu dniu szansę stania się najpiękniejszym w całym twoim życiu.
Mark Twain