Wykonanie
<
Piwo grzane z
miodem i
cynamonemGruszki zapiekane >Jesienna owsianka
Jesienna owsianka ze świeżą
gruszką,
orzechami,
suszoną morelą i
śliwką,
żurawiną,
cynamonem, sosem z
daktyliSkładniki:
mleko,
płatki,
syrop z
daktyli,
gruszka,
bakalie,
żurawina suszonaWykonanie:Do 1 szklanki chudego
mleka które wlewam do rondelka dodaję 3 łyżki
płatków owsianych, gotuję na małym ogniu 5 min, odstawiam aby zgęstniało pod przykryciem. Jeśli jest zbyt gęste ( a takiego nie lubię właśnie) dodaję
mleka. Oczywiście można ugotować owsiankę tylko na wodzie lub wodzie z dodatkiem
mleka ( jak chcecie i jak lubicie) często też gotuję na
mleku roślinnym. Na samej wodzie nie lubię bo mi nie smakuje. Nie dodaję do owsianki ani
soli ani
cukru, wszystkie pozostałe dodatki wystarczą i dodadzą smaku.
Gruszkę obieram ze skóry, kroję w kostkę,
owoce suszone kroje na mniejsze kawałki, dodaję różne
orzechy,
suszoną żurawinę, mieszam całość i posypuję na wierzchu
cynamonem, na końcu polewam
syropem z
daktyli który jest pyszny ( do kupienia w sklepie ze zdrową żywnościa, ja kupiłam w sklepie zielarskim super zaopatrzonym)
About Gosia DrohomireckaMam na imię Małgosia, mam 35 lat, mieszkam w północnej Danii i prowadzę blog o nazwie” Pani Kucharka” Na moim blogu znajdziecie przepisy kuchni polskiej, kuchni wegetariańskiej, kuchni zdrowej typu light oraz wpisy z ciekawych miejsc w Danii , ciekawostek związanych z tym
krajem oraz ludzi żyjących tutaj. Patrz zakładka : „Moja duńska kraina” Najczęściej robię najróżniejsze sałatki, które uwielbiam oraz eksperymentuję z koktajlami i
napojami na gorąco. Do moich ulubionych kuchni należą: włoska, azjatycka oraz libańska. Do moich ulubionych
napojów zaliczam
kawę z mlekiem. Do moich ulubionych deserów zaliczam wszystkie najzwyklejsze i najprostsze ciasta. Na blogu znajdziecie zatem przepisy na ciasta proste i nie skomplikowane. Czego nie lubię: długiego stania w kuchni, pracochłonnych potraw które zabierają zbyt wiele czasu. Zapraszam do skorzystania z moich przepisów lub chociaż zaczerpnięcia inspiracji dla Waszych kulinarnych przygód.View all posts by Gosia Drohomirecka ><
Piwo grzane z
miodem i
cynamonemGruszki zapiekane >