Wykonanie
< Sernik na zimno z
mascarpone i
truskawkamiSos ze świeżych
grzybów leśnych >
Aby zrobić taki pyszny świeży sok, niezbędna będzie maszyna do
soków czyli sokowirówka. Dostałam taką oto sokowirówkę ostatnio w prezencie, bardzo mnie to uradowało muszę przyznać ponieważ właśnie chciałam dobrą i mocną sokowirówkę po tym jak się zraziłam do mojej pierwszej sokowirówki firmy no name, która to okazała się okropną pomyłką i odsprzedałam ją za psi grosz w internecie. Moja nowa sokowirówka jest dość mocna bo ma 1100 W i naprawdę świetnie sobie
daje radę z moimi sokowymi przeprawami, które ostatnio są bardzo częste z uwagi na to że uwielbiam takie
świeże soki oraz z racji chęci eksperymentowania z różnymi
owocami i warzywami. Dodatkowo bardzo łatwo się ja myje, składa i rozkłada. Nie reklamuję tutaj akurat firmy Zelmer, jest to moj prywatny post ale muszę też przyznać że w domu posiadam wiele sprzętu tej firmy i nigdy nie byłam zawiedziona, więc coś w tym musi też byćW każdym razie bardzo serdecznie polecam robienie
soków obojętnie w jakiej sokowirówce, oby sprawiało wam to satysfackcję i oby efekt był pyszny… Moje
soki wkładam do lodówki i
piję mocno schłodzone, a najbardziej lubię je na drugi dzień, kiedy są mega zimne…Dzisiejsza propozycja :proporcja jest dowolna, ile czego dacie zależy tylko od was, każdy sok wyjdzie pyszny
JabłkaMarchewSeler naciowySeler zwykły
pomorańczekawałek
imbiru(z
imbirem uważajcie,
dajcie naprawdę
maleńki kawałeczek, ja się rozpędziłam i dałam pół korzenia, Moc była tak piekąca że musiałam dołożyc sporą porcję
owoców dodatkowo a itak sok był pikantny)
Jabłek nie obieram,
marchwi też nie – myję je tylko bardzo dokładnie usuwając pestycydy, w jednej misce myję je z dodatkiem
octu,( odczyn kwaśny) następnie władam do drugiej miski z
sodą,(odczyn zasadowy) na końcu płucze w czystej wodzie.Obieram tylko
cytrusy ze skóry oraz bulwę
selera ponieważ nie podoba mi się jego skóra i jakoś zawsze obieram go przed sokowaniem ze skóry.
Soków nigdy niczym nie dosładzam.
Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Sernik na zimno z
mascarpone i
truskawkamiSos ze świeżych
grzybów leśnych >