Wykonanie
< Sernik na zimno z
mascarpone i
truskawkamiSos ze świeżych
grzybów leśnych >Świeży sok z
owoców i warzywDzisiejsza propozycja :proporcja jest dowolna, ile czego dacie zależy tylko od was, każdy sok wyjdzie pyszny
JabłkaMarchewSeler naciowySeler zwykły
pomorańczekawałek
imbiru(z
imbirem uważajcie,
dajcie naprawdę
maleńki kawałeczek, ja się rozpędziłam i dałam pół korzenia, Moc była tak piekąca że musiałam dołożyc sporą porcję
owoców dodatkowo a itak sok był pikantny)
Jabłek nie obieram,
marchwi też nie – myję je tylko bardzo dokładnie usuwając pestycydy, w jednej misce myję je z dodatkiem
octu,( odczyn kwaśny) następnie władam do drugiej miski z
sodą,(odczyn zasadowy) na końcu płucze w czystej wodzie.Obieram tylko
cytrusy ze skóry oraz bulwę
selera.
Soków nigdy niczym nie dosładzam.
Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Sernik na zimno z
mascarpone i
truskawkamiSos ze świeżych
grzybów leśnych >