Pin ItSałatka coleslaw, pyszna, zdrowa i szybka w przygotowaniu. Według mnie wspaniale pasuje do każdego obiadowego dania mięsnego czy też rybnego. Ja zawsze robię duża porcję, bo już spora jej część znika w trakcie przygotowywania, nawet zanim zdąży się przegryźć .Czas przygotowania: 40 minutSkładniki:700 g białej kapusty1 duża cebula2 marchewki1 jabłko1 łyżka musztardy Dijon3 łyżki majonezu4 łyżki jogurt typu greckiegosok z 1 cytrynypieprzsól morskaposiekany koperekWykonanie:Kapustę drobno siekamy. Wkładamy do dużej miski i delikatnie oprószamy solą, mieszamy i odstawiamy na 10 minut.Cebulę, marchewkę i jabłko obieramy. Cebulę i jabłko kroimy w drobną kostkę. marchewkę kroimy w julienne, czyli drobne paseczki. Wszystko dodajemy do kapusty wraz z pozostałymi składnikami sałatki, dokładnie mieszamy.