ßßß
Składniki:mrożone:- kilka różyczek brokuła- garść fasolki szparagowej- garść małych marchewek- garść kukurydzy- garść plastrów ziemniaka- garść papryki zielonejświeże:- pół cebuli drobno pokrojonej- garść pieczarekSkładniki mieszanki ziołowej:- oregano pół łyżeczki- pieprz czarny mielony szczypta- majeranek pół łyżeczki- bazylia pół łyżeczki- czosnek granulowany pół łyżeczki- świeża natka pietruszki kilka gałązekWykonanie:Na patelni teflonowej rozgrzać łyżkę oliwy z oliwek, najpierw podsmażyć pieczarki pokrojone w plastry, oraz cebulę. Następnie wrzucić warzywa i podsmażać co jakiś czas mieszając, przez około 10 minut. Pod koniec podsmażania przygotować mieszankę ziołową z wszystkich ziół oraz świeżej natki, i dołożyć do warzyw.Jeżeli nie lubicie mrożonych warzyw, możecie użyć świeżych, lecz najpierw trzeba je zblanszować kilka minut w lekko posolonej wodzie.Podawać na przykład z ryżem :)Smacznego!