Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca
Cukinia to warzywo lekkostrawne o łagodnym smaku, w którym nie odkładają się metale ciężkie . W swoim składzie zawiera żelazo, magnez, potas oraz witaminy B1, A, C, K, PPDziś mam dla Was przepis na
cukinię nadziewaną
mięsem,
ryżem i
pomidorami.Składniki:
Cukinia- 2 sztuki ok. 1kg
Pomidory z puszki- 1 puszka
Ryż brązowy - 1 woreczek
Cebula- 1 duża sztuka
Filet z kurczaka mielony- 400g
SólPieprzBazyliaPapryka słodkaPrzepis:1.
Cukinię umyć, przeciąć na pół i wydrążyć z niej pestki.2.
Ryż ugotować z lekko osoloną
wodą.3.
Kurczaka podsmażyć.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i dusić razem z
mięsem. Następnie dodać
pomidory z puszki. Doprawić do smaku.4. Gotowy farsz wymieszać z
ryżem i nadziać nim
cukinię. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut.Jedna porcja
cukinii (2 połówki) nadziewanej dostarcza:B-55 g T-4 g W-71 g E- 514 kcal WW- 7
LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena
D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]