ßßß Cookit - przepis na Gulasz z szynki wieprzowej z papryką

Gulasz z szynki wieprzowej z papryką

nazwa

Wykonanie

Facebook
Google+
Instagram
Wspolpraca
Składniki:
Szynka lub karkówka (chuda)- ½ kg
Papryka czerwona- 2 sztuki (460g)
Pomidor – 2 sztuki (340g)
Cebula- 1 duża sztuka (150g)
Olej
Mąka- 1-2 łyżki
Ziemniaki- 2szt ( na każda osobę)
Przyprawy:
Papryka słodka
Pieprz
Bazylia
Oregano
Przepis :
Chudą szynkę pokroić w drobną kostkę. Posypać przyprawami i
podsmażyć na patelni.
Warzywa umyć i pokroić w kostkę, do mięsa dodać najpierw cebulę, razem smażyć, następnie dodać pozostałe warzywa, dolać około szklanki wody i dusić pod przykryciem, aż do uzyskania miękkości mięsa i warzyw.
Następnie przyprawić do smaku, zagęścić mieszaniną mąki z wodą lub mąki z mlekiem.
Podawać z ziemniakami.
Z przepisu wyjdą 4 porcje.
Jedna porcja wraz z ziemniakami dostarcza:
B-25,9g T-31 , 2 g W- 43,7g E- 535 kcal WW- 4
Legenda
B - białko
T - tłuszcze
W - węglowodany
E - energia
WW - Wymiennik węglowodanowy
Łączna liczba wyświetleń
Partnerstwo
O mnie
Marzena
D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.
W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.
Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.
Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie cukru i białej mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)
Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Kontakt:
E-mail: [email protected]
Źródło:http://zapachywkuchni.blogspot.com/2015/01/gulasz-z-szynki-wieprzowej.html