Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca

Składniki:
Szynka lub
karkówka (chuda)- ½ kg
Papryka czerwona- 2 sztuki (460g)
Pomidor – 2 sztuki (340g)
Cebula- 1 duża sztuka (150g)
OlejMąka- 1-2 łyżki
Ziemniaki- 2szt ( na każda osobę)
Przyprawy:
Papryka słodkaPieprzBazyliaOreganoPrzepis :
Chudą szynkę pokroić w drobną kostkę. Posypać
przyprawami ipodsmażyć na patelni.Warzywa umyć i pokroić w kostkę, do
mięsa dodać najpierw
cebulę, razem smażyć, następnie dodać pozostałe warzywa, dolać około szklanki
wody i dusić pod przykryciem, aż do uzyskania miękkości
mięsa i warzyw.Następnie przyprawić do smaku, zagęścić mieszaniną
mąki z
wodą lub
mąki z
mlekiem.Podawać z
ziemniakami.Z przepisu wyjdą 4 porcje.Jedna porcja wraz z
ziemniakami dostarcza:B-25,9g T-31 , 2 g W- 43,7g E- 535 kcal WW- 4

LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena

D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]