Wykonanie
Zupy znacznie bardziej smakują mi zimą, ale latem nie jestem wstanie oprzeć się kremom ze świeżych pachnących warzyw.
Młoda marchew,
pietruszka,
fasola szparagowa,
kalafior, świeży
bób świetnie nadają się na lekkie pachnące dania. Dziś przygotowałam przepis na krem z
kalafiora pachnący
tymiankiem i
ziołem curry.1000 ml
bulionu drobiowego500 g
kalafiora3-4
młode marchewki1
pietruszka3 niewielkie
ziemniakisól,
pieprz,
tymianek, świeże gałązki
curryDo garnka z
bulionem wrzucamy drobno pokrojoną
marchew,
ziemniaki,
pietruszkę i
kalafiora. Gotujemy przez 40-50 minut. Przed samy końcem gotowania doprawiamy
solą,
pieprzem i
tymiankiem. Następnie zupę miksujemy na gładki krem. Przed podaniem ozdabiamy gałązkami
zioła curry.