ßßß
Składnikinaleśniki z tego przepisu75 dag twarogu70-80 dag ziemniaków1 duża cebula2-3 łyżki olejusólpieprzCzas przygotowania: 60 minPrzepis na: Naleśniki ruskieLubicie pierogi ruskie? Ja bardzo, ale brakuje mi cierpliwości do ich lepienia. Raz na jakiś czas mogę się poświęcić, jednak zbyt często nie bardzo mi się chce. Dlatego moja propozycja na dziś to alternatywa w postaci naleśników.Podana ilość składników wystarcza na około 20 naprawdę dużych naleśników (ja smażę je na patelni o średnicy około 30 cm), przy czym 2-3 naleśniki powinny bez problemu zaspokoić głód.Zaczynam od obrania i ugotowania ziemniaków. Będą stygły podczas smażenia naleśników. Kroję drobno cebulę i szklę ją na oleju.Teraz czas na usmażenie naleśników. Korzystam z tego przepisu .Jeszcze farsz – przepuszczam ziemniaki i biały ser przez maszynkę do mięsa (drobne sitko). Dodaję cebulę, doprawiam solą i pieprzem. Wykładam farsz na naleśniki i składam je w kopertę. Tą stroną, na której jest widoczne złożenia układam na patelni. Po jakichś 2 minutach obracam je na drugą stronę. Kolejne 2 minuty i można serwować danie. Smacznego!
Podobne przepisy
Pierogi leniwePlacek wielkanocny z jajami
Pierogi z mięsem i kapustą
Placki z cukinii i fety
Kaczka z patelni z zasmażanymi buraczkami