Wykonanie
Naleśniki ruskie
Składnikinaleśniki z tego przepisu75 dag
twarogu70-80 dag
ziemniaków1 duża
cebula2-3 łyżki
olejusólpieprzCzas przygotowania: 60 minPrzepis na: Naleśniki ruskieLubicie pierogi ruskie? Ja bardzo, ale brakuje mi cierpliwości do ich lepienia. Raz na jakiś czas
mogę się poświęcić, jednak zbyt często nie bardzo mi się chce. Dlatego moja propozycja na dziś to alternatywa w postaci naleśników.Podana ilość składników wystarcza na około 20 naprawdę dużych naleśników (ja smażę je na patelni o średnicy około 30 cm), przy czym 2-3 naleśniki powinny bez problemu zaspokoić głód.Zaczynam od obrania i ugotowania
ziemniaków. Będą stygły podczas smażenia naleśników. Kroję drobno
cebulę i szklę ją na
oleju.Teraz czas na usmażenie naleśników. Korzystam z tego przepisu .Jeszcze farsz – przepuszczam
ziemniaki i
biały ser przez maszynkę do
mięsa (drobne sitko). Dodaję
cebulę, doprawiam
solą i
pieprzem. Wykładam farsz na naleśniki i składam je w kopertę. Tą stroną, na której jest widoczne złożenia układam na patelni. Po jakichś 2 minutach obracam je na drugą stronę. Kolejne 2 minuty i można serwować danie. Smacznego!
Podobne przepisy
Pierogi leniwePlacek wielkanocny z
jajamiPierogi z
mięsem i
kapustąPlacki z
cukinii i
fetyKaczka z patelni z zasmażanymi
buraczkami