ßßß
Cookit - przepis na Sałatka z cukinii, zielonych szparagów i roszponki
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sałatka z cukinii, zielonych szparagów i roszponki
Składniki
Sałata
Roszponka
Cukinia
Zielone szparagi
Oliwa z oliwek
Koperek
Musztarda
Miód
Sól
Pieprz
Wykonanie
Sałatka
z
cukinii
,
zielonych szparagów
i
roszponki
z
miodowo
-
musztardowym
winegretem
i
koperkiem
. Idealna, jako dodatek do
ryby
.
Składniki:2 spore garście
sałaty
roszponki
½ średniej wielkości
cukinii
kilka
zielonych szparagów
1 łyżka
oliwy z oliwek
extra vergine½ łyżeczki suszonego lub świeżego
koperku
Składniki na
miodowo
-
musztardowy
winegret
:3 łyżki
oliwy z oliwek
extra vergine1 łyżeczka
musztardy
sarepskiej1 łyżeczka
miodu
sól
pieprz
½ łyżeczki suszonego lub świeżego
koperku
Wykonanie:Składniki na sos przekładamy do małej miseczki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy.
Sałatę
myjemy pod bieżącą
wodą
, osuszamy i wrzucamy do miski.
Cukinię
myjemy i kroimy na półtalarki.
Szparagi
myjemy, usuwamy twarde końcówki i kroimy na ok. 4 cm kawałki. Na patelnię wlewamy
oliwę
wrzucamy
cukinie
i
szparagi
, dodajemy
koperek
. Smażymy kilka minut aż
cukinia
się ładnie zarumieni a
szparagi
zmiękną. Warzywa przekładamy na
sałatę
i polewamy
winegretem
.Smacznego!
Źródło:
http://www.kawaiczekolada.pl/salatka-z-cukinii-zielonych-szparagow-i-roszponki
Przepisy powiązane
Nowalijkowa sałata.. na obiad:)
Sałatka z pomarańczą i orzechami
Sałata z łososiem
Grillowana sałatka z tofu
Grillowana cukinia z musztardowo-koperkowym vinegrette
Składniki powiązane (0)