ßßß

Składniki:300 g piersi z kurczaka2 większe marchewki2 korzenie pietruszki1 paprykakilka różyczek brokuły1 cebulaolej do smażeniaMarynata do mięsa:4 łyżki sosu sojowego ciemnego3 łyżki ketchupu2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu1 łyżka mioduWykonanie:W miseczce mieszamy ketchup z sosem sojowym, pieprzem i miodem.Mięso kroimy w cienkie paski, wrzucamy do marynaty, odstawiamy na kilka minut. Paprykę, marchew i pietruszkę kroimy w cienkie paski. Cebulę w piórka. Do rozgrzanego woka wlewamy olej i wrzucamy warzywa, smażymy kilka minut. Pamiętajmy, że wok musi być mocno rozgrzany, wówczas warzywa nie stracą swojego koloru i będą chrupkie.Warzywa przekładamy do miski, a następnie do rozgrzanego woka wrzucamy mięso razem z marynatą i smażymy ok. 3 min do czasu, aż mięso będzie miękkie, dokładamy warzywa, całość mieszamy trzymając jeszcze ok. 1 min. na ogniu.Danie podajemy z ryżem.Smacznego!