Wykonanie


Składniki:400g
mięsa mielonego,
ziarna słonecznika,4 łyżki
sezamu,3
jajka,
bułka tarta,
sól,
pieprz,
majeranek,1 łyżka
musztardy sarepskiej,
mąka pszenna,2 łyżki
mleka,
olej.Przygotowanie:Do
mięsa mielonego dodać
jajko, 2 łyżki
bułki tartej, 1 łyżkę
musztardy, 2 łyżki
mleka,
sól,
pieprz,
majeranek i wymieszać. Uformować mniejsze kulki. 2
jajka roztrzepać widelcem. 4 łyżki
sezamu wymieszać z 4 łyżkami
bułki tartej. Część kulek
mięsnych obtoczyć w
mące,
jajku i w
bułce z
sezamem. Kilka zostawić obtoczonych w samej
mące. I kilka obtoczyć w
mące,
jajku i
słoneczniku - po obtoczeniu
słonecznik docisnąć do
mięsa. Smażyć w rozgrzanym
oleju.


Smacznego!!!