ßßß
Składniki:- 2 piersi z kurczaka- sok z cytryny- sól- pieprz- majeranek- 2 jajka- mleko- 6 łyżek bułki tartej- 4 łyżki sezamu- olejPrzygotowanie:Filety z kurczaka delikatnie rozbić tłuczkiem, natrzeć z obu stron sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.Wstawić do lodówki na ok. 30 minut.Jajka wbić na głęboki talerz, dodać odrobinę mleka i dokładnie roztrzepać aż do uzyskania piany.W następnym talerzu wymieszać bułkę tartą z sezamem, natomiast w osobnym talerzu wsypać samą bułkę tartą.Każdy kotlet obtoczyć w jajku potem w bułce tartej , ponownie w jajku i na końcu w bułce tartej wymieszanej z sezamem.Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety na złoty kolor.