ßßß Cookit - przepis na Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

nazwa

Wykonanie

Składniki
duża podwójna pierś z kurczaka
4 kiełbaski frankturterki
4 łyżeczki musztardy francuskiej
przyprawa do kurczaka
sól
bułka tarta mąka
jajko
olej do smażenia
Kiełbaski kroimy na 4 części i podsmażamy na rumiano. Piersi z kurczaka dzielimy na 4 porcje, każdą rozbijamy na kotlety, po jednej stronie opruszamy przyprawą z kurczaka, po drugiej solą i smarujemy łyżeczką musztardy, na to układamy kiełbaski.
Kotleta zawijamy w roladkę, panierujemy kolejno w mące, jaju, bułce tartej, czynność powtarzamy w jajku i bułce, smażymy na bardzo małym ogniu po 5 minut z każdej strony.
Moja propozycja podania z ziemniakami i zieloną sałatą, polaną dipem koperkowym.
Źródło:http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,340035522,title,Kurczak-z-Frankfurterkami,index.html