Składniki :1 podwójna pierś z kurczaka1 średnia cukinia2 cebule1 czerwona papryka10 pieczarekziołowa przyprawa do grillapół szklanki oliwy3-4 ząbki czosnku2 szklanki wody2 łyżki soliPrzygotowanie :Kurczaka w całości moczymy w solance (woda + rozpuszczona w niej sól) przez kilka godzin, odstawiając go do lodówki. Dzięki temu będzie bardziej soczysty. Następnie kroimy go w grubą kostkę podobnie jak warzywa. Oliwę mieszamy z rozgniecionym czosnkiem i ostawiamy do lodówki. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy po kolei warzywa na przemian z kurczakiem. Przygotowaną wcześniej marynatą smarujemy za pomocą pędzelka szaszłyki ze wszystkich stron oraz posypujemy je przyprawą do grilla. Tak przygotowane szaszłyki możemy już układać na grillu.Powiązane wpisy:sałatka caprese z makaronemSałatka z mango i kurczakiemNawigacja po wpisach← Wstecz Dalej →Copyright 1996-2016 Grupa Onet.pl S.A. Wszystkie serwisy Polityka prywatności