ßßß
Składniki:2,5 szklanki płatków owsianych2,5 szklanki pełnoziarnistych płatków pszennych ( bez cukru )100 g rodzynek100 g orzechów ziemnychgarść suszonych śliwekgarść suszonych moreli1/2 szklanki pestek dyni1/2 szklanki siemienia lnianego1/2 szklanki zarodków pszennych ( lub otrąb )Przypominam o KONKURSIE !!Przygotowanie:Składniki wymieszać i przełożyć do suchych pojemników.Śniadania na cały tydzień ( albo i dłużej są gotowe ).Takie płatki możecie jeść, z mlekiem, serkiem, jogurtem, upiec z nimi muffinki lub bułeczki (ostatnio piekłam takowe ) a nawet chrupać jako samodzielną przekąskęmożecie dodać je też do ciasta do pancakes, lub nadzienia do naleśników
mieszającpozdrawiamAniaPowiązane notki:Domowa Bakaliowa śniadaniowa Granola (musli) z miodem z patelniŚniadaniowe bułeczki pełnoziarniste z ziarnami w 20 minutPełnoziarniste ekspresowe bułeczki śniadaniowe z ziarnami i otrębami / konkursBłyskawiczna owsianka z suszonymi jabłkami i cynamonem / konkurs