Moja cynamonowa granola codziennie czeka na mnie wraz z poranną kawą. Smakuje wyśmienicie zarówno z mlekiem, jogurtem, jak i kefirem. Można ją podjadać jako przekąskę. Słodyczsuszonych owoców i miodu przekonuje do niej także dzieci. Moja niespełna trzyletnia córcia od kilku dni woła na śniadanko "płatki z mlekiem":)Składniki:2 szklanki płatków owsianych1 szklanka otrębów pszennych1 szklanka otrębów owsianych10 dag rodzynek10 dag pokrojonych suszonych moreli10 dag pokruszonych orzechów laskowych1 łyżeczka cynamonu4 łyżki oliwy (najlepiej z oliwek)1 szklanka mioduSposób przygotowania:Wszystkie składniki granoli smażymy na małym ogniu w głębokiej patelni. Cały czas mieszamy, aż nabierze złotego koloru i zacznie bosko pachnieć. Studzimy i przechowujemy w szczelnym pojemniku.