Moja cynamonowa granola codziennie czeka na mnie wraz z poranną kawą. Smakuje wyśmienicie zarówno z mlekiem, jogurtem, jak i kefirem. Można ją podjadać jako przekąskę. Słodyczsuszonych owoców i miodu przekonuje do niej także dzieci. Moja niespełna trzyletnia córcia od kilku dni woła na śniadanko "płatki z mlekiem":) Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka otrębów pszennych 1 szklanka otrębów owsianych 10 dag rodzynek 10 dag pokrojonych suszonych moreli 10 dag pokruszonych orzechów laskowych 1 łyżeczka cynamonu 4 łyżki oliwy (najlepiej z oliwek) 1 szklanka miodu Sposób przygotowania: Wszystkie składniki granoli smażymy na małym ogniu w głębokiej patelni. Cały czas mieszamy, aż nabierze złotego koloru i zacznie bosko pachnieć. Studzimy i przechowujemy w szczelnym pojemniku.