ßßß
            
        
Składniki:250 g makowca200 g piernika1 łyżka miodu3 łyżki powideł śliwkowych / możecie dać swoje ulubione’wiórki kokosowe i kakaoPrzygotowanie:Ciasta rozkurszamy w blenderze, możemy też je przepuścić przez maszynkę. Łączymy z powidłami i miodem. Powinny być lepkie.Mokrymi rękami formujemy kulki, obtaczamy je kakao lub wiórkach i chłodzimy pod przykryciem w lodówce minimum 2 godziny.Smacznego!Pięknie prezentują się na stoleWykorzystałam mój ekspresowy piernik i makowiec ( podlinkowane : )
Powiązane notki:Praktyczne porady – pierniczki dojrzewające z 5 składników!Kakaowe ciasteczka z czekoladąEkspresowo : ciasto francuskie ze śliwkami i migdałamiPraktyczny porady: fakty i mity o naleśnikach, czyli naleśniki podstawoweWspaniały tort orzechowo-miodowy z polewą czekoladową