Bajaderki z piernika i makowca

nazwa

Wykonanie

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 1 1 1 Flares ×
Co prawda zostało mi niewiele piernika i makowca bo po ok 200-250 g jednak taka ilość jest w pełni wystarczająca jeśli chodzi o zrobienie tych pysznych pralinek. Do zrobienia tych ciastek potrzebujecie dowolnego ciasta bez kremu, łączymy go z miodem i dżemem i już mamy pyszne pralinki. Smacznego
Jest to bardzo sprytny sposób na oszczędne wykorzystanie resztek.
Składniki:
250 g makowca
200 g piernika
1 łyżka miodu
3 łyżki powideł śliwkowych / możecie dać swoje ulubione’
wiórki kokosowe i kakao
Przygotowanie:
Ciasta rozkurszamy w blenderze, możemy też je przepuścić przez maszynkę. Łączymy z powidłami i miodem. Powinny być lepkie.
Mokrymi rękami formujemy kulki, obtaczamy je kakao lub wiórkach i chłodzimy pod przykryciem w lodówce minimum 2 godziny.
Smacznego!
Pięknie prezentują się na stole
Wykorzystałam mój ekspresowy piernik i makowiec ( podlinkowane : )
Powiązane notki:
Praktyczne porady – pierniczki dojrzewające z 5 składników!
Kakaowe ciasteczka z czekoladą
Ekspresowo : ciasto francuskie ze śliwkami i migdałami
Praktyczny porady: fakty i mity o naleśnikach, czyli naleśniki podstawowe
Wspaniały tort orzechowo-miodowy z polewą czekoladową
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2013/01/11/bajaderki-z-piernika-i-makowca