ßßß
Składniki: ( uzależnione od porcji )ciasto francuskieśliwki duszone w cukrowym syropie*śliwki suszonepłatki migdałowePrzygotowanie:Piekarnik nastawić na 220 stopni, z termoobiegiem. Blachę wyłożyć papierem.Ciasto rozłożyć i pokroić w kawałki 10 x 5 cm.Ułożyć na nich śliwki suszone i te z syropu, posypać płatkami i ewentualnie cukrem z cynamonem. Piec ok 10 -12 minut.Jeść ciepłe lub studzić na kratce.Gotowe można polukrować.SmacznegoNa jedną sztukę przypada: 1 suszona śliwka, 4-5 połówek śliwek z syropu. łyżeczka płatków migdałów.Śliwki możecie zastąpić innymi owocami, np. jabłkami czy gruszkami a nawet brzoskwiniami z syropu. Użyjcie wtedy dodatkowo gałki muszkatołowej.Tak na dobrą sprawę możecie je zrobić w dowolnym rozmiarzePozdrawiam AniaPowiązane notki:Śliwki w syropieNajprostsze i najlepsze 5 minutowe ciasto cynamonowe z gruszkamiProste ciasto Świąteczne z jabłkami i kruszonką, szybki przepisŚwiąteczny piernik w 5 minut! Szybki przepis na pyszne ciastoŚliwkowe crumble z orzechami w miodzie