Wykonanie
Mega pyszne i proste
ciasteczka nadziewane tartym
jabłkiem z
cynamonem bez
cukru.
Ciastka robi się w kilka chwil, idealne na niezapowiedzianych gości.Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego2
jabłkacynamonJabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, lekko odciskamy z nadmiaru soku. Na brzegach ciasta kupkami układamy
jabłka i obsypujemy je
cynamonem. Zawijamy ciasto na
jabłka i nożem wycinamy kwadraciki. Niezlepione brzegi dociskamy widelcem, a wierzch nacinamy nożem w
trzech miejscach.
Ciastka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Poduszeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200'C przez około 15-20 minut. Po upieczeniu poduszeczki studzimy na kratce. Można obsypać je
cukrem pudrem, ale ja wolałam bez. Smacznego !!!