Wykonanie
Hamburgery – nie są złe, ale
mogę bez nich żyć. Hot dogi – uwielbiam (najlepsze z
parówką!). Długie zapiekanki – tylko z
serem,
pieczarkami i
ketchupem. Tosty – na wszelkie sposoby, ale nie za często. Bajgle – moja stara/nowa miłość.Burgers – they are not bad, but I can live without them. Hot dogs – my
love (best with wieners!). Long, open-faced grilled cheese sandwich – only with mushrooms and
ketchup. Toasts – in every way, but not to often. Bagels – my new/old
love.Składniki:
bajgielmajonezsambal oelekświeży szpinakcamembertpieczarkasuszone pomidorypomidorszalotkapieprz cytrynowyketchupolej lub
masło do usmażenia
pieczarkisól i
pieprz do doprawienia
pieczarkipokrój bajgla na 4 kromki (z dziurką). Ważne, żeby dolna i górna kromka były całe.opiecz wewnętrzne kromki w tosterze – mają być rumiane i chrupiącepokrój
pieczarkę na plasterki, podsmaż je z obu stron, aż będą rumiane, posyp odrobiną
soli i
pieprzuposmaruj dolną kromkę
majonezem i
sambal oelek (tyle, ile uważasz za stosowne ;) )ułóż na niej listki
szpinaku, plasterki
camembert, plasterki
pieczarki i pokrojone
suszone pomidory na warzywach połóż opieczoną kromkę, na niej 2 plasterki
pomidora i pokrojoną w plasterki
szalotkę, posyp
pieprzem cytrynowym na górną kromkę (tą stronę, która będzie dotykać reszty bajgla) nałóż
ketchup„zamknij” bajgla górną kromką i lekko dociśnijSmacznego! :)*nie pomyliłam się w przepisie – oprócz gotowego bajgla, zostanie jeszcze 1 opieczona kromka – idealna np na deser z
masłem i
miodem ;)**KONIECZNIE zróbcie tak, jak napisałam – miękkie
pieczywo z zewnątrz, chrupiąca kromka wewnątrz – nie pożałujecie! :)…Ingredients:bagelmayonnaise
sambal oelekfresh spinach
camembertchampignonsun dried tomatoestomatoshallotlemon pepper
ketchupoil or butter to fry champignonsalt and black pepper to flavor the champignoncut bagel into 4 slices (all with a hole in the middle). Important
thin is that top and bottom slice are intact.toast two inside slices in a toaster until golden brown and crispyslice the champignon, fry on oil or butter on both sides until golden brown, sprinkle with black pepper and saltsmear the botoom slice of bagel with mayo and
sambal oelek (as much as you like ;) )put on few spinach leaves, slices of
camembert, champignon and diced sundried tomatoesput one of tosted bagel slices on them,
than 2 tomato slices and finely sliced shallot, sprinkle with lemon pepperput some
ketchup on the top bagel slice, on the
side that’s gonna touch the rest of the ingredients„close” the bagel with top slice and push slightly downBon appetit!*I didn’t
make a mistake in the recipe – you’ve got not only a delicious bagel, but also one toasted bagel slice – perfect f.e. with butter and honey ;)**you just HAVE TO
make it as I wrote – soft bagel on the outside, and a crunchy bagel slice inside – you won’t regret it! :)