ßßß

Przygotowanie:Polędwiczki umyć,osuszyć,oprószyć przyprawami z obu stron.Jajka roztrzepać z odrobiną pieprzu.polędwiczki maczać w jaku a następnie panierować w bułce tartejNa patelni rozgrzać olej ,smażyć rybę na rumiano z obu stron.Sos grzybowy:Grzyby dokładnie przebrać , umyć i oczyścić,pokroić w plastry.Przełożyć do garnka gotować ok 20 min.Grzyby odcedzić zostawiając 1/2 szklanki wywaru.Cebulę obrać,pokroić w małą kostkę.Na patelni rozgrzać masło ,dodać cebulę oraz grzyby ,smażyć na rumiano , w miedzy czasie doprawić.Po tym czasie do grzybów wlać wywar z gotowania grzybów,dusić na wolniutkim ogniu do częściowego odparowania sosu.Rybę podawać polaną sosem grzybowym z ulubionymi dodatkami np.ziemniakami,kaszą czy pieczywem.Post navigation← Przepis na ciasto do tych muffinek mam od siostry,są pyszne ,puszyste i banalnie proste w przygotowaniu do zrobienia w parę chwil :)Delikatna ryba o smaku cytrynowy na kołderce z lekko pikantnej cukinii.Niebo w gębie dla wielbicieli takich przysmaków :) →