ßßß

Przygotowanie:Galaretkę rozpuścić w 300ml wrzątku , odstawić w chłodne miejsce lub do lodówki.Czekolady rozpuścić nad kąpielą wodną , dodać śmietanę , cukier oraz żelatynę.Owoce umyć osuszyć z truskawek oderwać szypułki-przekroić na pół ,pitaję obrać pokroić w plasterki które następnie przekroić na 4 trójkąciki , zostawić odrobinę miąższy z którego zrobić 3 kuleczki łyżeczką.Karambolę pokroić w cienkie plasterki.Miskę lub tortownicę wyłożyć szczelnie folią aluminiową , na dół położyć biszkopty a na nie truskawki. Ścianki ozdobić ścisło pitają oraz karambolą.Do miski wlać najpierw masę czekoladową-odstawić w chłodne miejsce do stężnięcia.Na wierzch masy czekoladowej ułożyć truskawki , kuleczki z pitaji oraz plasterek karamboli.Całość zalać tężejącą galaretką.Odstawić do lodówki na parę h. do całkowitego stężnięcia.Tak przygotowany torcik można podawać z bitą śmietaną.SmacznegoPost navigation← Po prostu chłodnik z botwinki. Idealne danie na upalne dni. Można podać sam lub jak u mnie z młodymi ziemniakami jeśli ma być bardzie syto. Kalarepa fajnie wzbogaca smak dania a zmiana tradycyjnego w przypadku chłodnika szczypiorku na cebulę dodaje ostrości.Nie codzienna wersja kotletów mielonych. Delikante lecz z charakterem. Sos barbecue stawia je w całkiem innej odsłonie :) →