Wykonanie
18 czerwca 2015Składniki:0,5 kg.
żółtej fasolki szparagowej2 ząbki
czosnku100g.
masła 82%1 szklanka
bułki tartej200 ml.
śmietany 18%sól ,
pieprzcukierPrzygotowanie:Z
fasolki szparagowej odciąć końce , umyć.
Fasolkę ugotować na miękko z dodatkiem
soli i
cukru.W
między czasie ząbki
czosnku przecisnąć przez praskę.Na patelni rozgrzać
masło , przesmażyć parę sekund
czosnek a następnie dodać
bułkę tartą , wymieszać.
Fasolkę szparagową odcedzić , przełożyć z powrotem do garnka , osuszyć nad ogniem.Dodać
bułkę tarta , wymieszać.Następnie dodać
śmietanę oraz
pieprz , ponownie wymieszać.Podawać jako dodatek do
mięs , ryb lub jako samodzielne danie.SmacznegoPost navigation← Domowy
bulion warzywny na bazie
szparag. Nada wyjątkowego smaku zupom warzywnym czy też potrawkom.Możemy zużyć go od razu lub po porcjować i zamrozić otrzymując domowe kostki warzywne.Zapiekany
kalafior świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań
mięsnych lub rybnym. Można go serwować także jako samodzielne lekkie danie na ciepło lub zimno. →