ßßß Cookit - przepis na Dodatek śmietany do fasolki nadaje jej całkiem nowego , lekko kwaśnego smaku , czosnek zaś go podkręca i nadaje charakteru.

Dodatek śmietany do fasolki nadaje jej całkiem nowego , lekko kwaśnego smaku , czosnek zaś go podkręca i nadaje charakteru.

nazwa

Wykonanie

18 czerwca 2015
Składniki:
0,5 kg. żółtej fasolki szparagowej
2 ząbki czosnku
100g. masła 82%
1 szklanka bułki tartej
200 ml. śmietany 18%
sól , pieprz
cukier
Przygotowanie:
Z fasolki szparagowej odciąć końce , umyć.
Fasolkę ugotować na miękko z dodatkiem soli i cukru.
W między czasie ząbki czosnku przecisnąć przez praskę.
Na patelni rozgrzać masło , przesmażyć parę sekund czosnek a następnie dodać bułkę tartą , wymieszać.
Fasolkę szparagową odcedzić , przełożyć z powrotem do garnka , osuszyć nad ogniem.
Dodać bułkę tarta , wymieszać.
Następnie dodać śmietanę oraz pieprz , ponownie wymieszać.
Podawać jako dodatek do mięs , ryb lub jako samodzielne danie.
Smacznego
Post navigation
← Domowy bulion warzywny na bazie szparag. Nada wyjątkowego smaku zupom warzywnym czy też potrawkom.Możemy zużyć go od razu lub po porcjować i zamrozić otrzymując domowe kostki warzywne.
Zapiekany kalafior świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub rybnym. Można go serwować także jako samodzielne lekkie danie na ciepło lub zimno. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/dodatek-smietany-do-fasolki-nadaje-jej-calkiem-nowego-lekko-kwasnego-smaku-czosnek-zas-go-podkreca-i-nadaje-charakteru