ßßß Cookit - przepis na Kasza gryczana z marynowaną fasolką szparagową

Kasza gryczana z marynowaną fasolką szparagową

nazwa

Wykonanie

29 sierpnia 2014
Składniki:
(Na 2-4 porcję)
2 saszetki kaszy gryczanej (200g.)
1 słoik litrowy marynowanej fasolki szparagowej ( w wodzie z solą i cukrem)
sól ,pieprz
2 łyżki masła
4 łyżki bułki tartej
Przygotowanie:
Kaszę ugotować wg.przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli,wyjąć z woreczków ,poczekać aż wyschnie.
Fasolkę szparagową odcedzić z zalewy.
Na patelni rozgrzać masło dodać fasolkę oraz bułkę tartą,wymieszać.
Po chwili dodać kaszę gryczaną i przyprawy ,smażyć na wolnym ogniu ok.5 min co chwila mieszając.(W razie potrzeby dodać masła)
Smacznego
Post navigation
← Wszystkie smaki w tym daniu nie zwykle do siebie pasują.Sos ze świeżych ,leśnych grzybów,cenione ,delikatne mięso wieprzowe oraz zdrowa kasza. Polecam bo na prawdę warto spróbować :)
Pyszna,aromatyczna ,idealna zupa o smaku maślanych ,leśnych grzybów. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/zdrowy-smaczny-dodatek-o-lekko-maslanym-smaku-ktory-sprawdzi-do-pieczonych-mies-lub-sosow-danie-samo-w-sobie-sprawdzi-sie-takze-dla-wegetaian-uzywajac-masla-roslinnego