Wykonanie
29 sierpnia 2014Składniki:(Na 2-4 porcję)2 saszetki
kaszy gryczanej (200g.)1 słoik litrowy marynowanej
fasolki szparagowej ( w wodzie z
solą i
cukrem)
sól ,
pieprz2 łyżki
masła4 łyżki
bułki tartejPrzygotowanie:
Kaszę ugotować wg.przepisu na opakowaniu z dodatkiem
soli,wyjąć z woreczków ,poczekać aż wyschnie.
Fasolkę szparagową odcedzić z zalewy.Na patelni rozgrzać
masło dodać
fasolkę oraz
bułkę tartą,wymieszać.Po chwili dodać
kaszę gryczaną i
przyprawy ,smażyć na wolnym ogniu ok.5 min co chwila mieszając.(W razie potrzeby dodać
masła)SmacznegoPost navigation← Wszystkie smaki w tym daniu nie zwykle do siebie pasują.Sos ze świeżych ,leśnych
grzybów,cenione ,delikatne
mięso wieprzowe oraz zdrowa
kasza. Polecam bo na prawdę warto spróbować :)Pyszna,aromatyczna ,idealna zupa o smaku
maślanych ,leśnych
grzybów. →