ßßß Cookit - przepis na Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

nazwa

Wykonanie

Czasem najprostsze danie może być prawdziwą ucztą.
Dziś coś dla fanów świeżej fasolki szparagowej. Podsmażana z masłem i bułką tartą. Palce lizać.
Czas przygotowania: 25 min.
Porcja dla 2 osób
Koszt przygotowania: 7 , 00 zł
SKŁADNIKI:
700 g fasolki szparagowej
2 łyżki masła klarowanego
3 łyżki bułki tartej
1 łyżeczka cukru
sól
PRZYGOTOWANIE:
Fasolkę szparagową myjemy i obcinamy końcówki z obu stron. Gotujemy z dodatkiem cukru i soli, aż zmięknie ok. 15 min. Ugotowaną fasolkę odcedzamy z wody.
Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy bułkę tartą. Zasmażamy bułkę i dodajmy ugotowaną fasolkę. Chwilę wszystkie składniki ze sobą smażymy, co jakiś czas mieszając.
Smacznego.
Źródło:http://kulinarnyja.blogspot.com/2014/08/fasolka-szparagowa-z-masem-i-buka-tarta.html