ßßß Cookit - przepis na Fasolka szparagowa polana zrumienioną na maśle bułką tartą.

Fasolka szparagowa polana zrumienioną na maśle bułką tartą.

nazwa

Wykonanie

Bardzo proste, szybkie w przygotowaniu danie a jakże smaczne :) Fasolka szparagowa polana przesmżoną bułka tartą na maśle to pyszny dodatek do obiadu. U mnie najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i jajkiem sadzonym, ale do mięs np.mielonego czy kotleta tez nie pogardzę :)
Polecam :)
Składniki
- fasolka szparagowa
- masło
- bułka tarta
- sól
- czosnek mielony
Wykonanie
Fasolkę oczyszczam z włókien, odkrawam końcówki, płukam. Gotuje w lekko osolonej wodzie z dodatkiem mielonego czosnku. Kiedy zmięknie odcedzam.
W rondelku rozpuszczam masło, dodaje do niego bułkę tartą i chwilę zapiekam (aż się zrumieni ).
Fasolkę wykładam na talerz i polewam zrumieniona bułeczką. Podaję na ciepło.
Smacznego :)
Źródło:http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/09/fasolka-szparagowa-polana-zrumieniona.html