Wykonanie
Ugotowana al`dente, podsmażona na
maśle z
bułką tartą. Tak to moje drugie zaraz po
kalafiorze ulubione warzywa do obiadu. Na pewno w każdym domu przygotowywana jest nieco inaczej i każdy ma na nią swój patent. Ja podaje dziś przepis jak od lat robi się u mnie w domu.
Składniki :400-500 g
fasolki szparagowej3 łyżki
masłasólbułka tartaFasolkę gotujemy w dobrze osolonym wrzątku aż będzie al`dente czyli lekko chrupiąca. Odsączamy na sitku.Na szerokiej patelni lub w rondlu roztapiamy
masło, następnie wsypujemy
bułkę tartą , tyle aby po wchłonięciu w
masło była nadal dość mokra. Dodajemy
fasolkę, delikatnie mieszamy tak aby całość oblepiła się
masłem i
bułka. Podsmażamy ok 5 minut na średnim ogniu.Smacznego :)