ßßß Cookit - przepis na Fasolka szparagowa z masłem i bułka tartą

Fasolka szparagowa z masłem i bułka tartą

nazwa

Wykonanie

Ugotowana al`dente, podsmażona na maśle z bułką tartą. Tak to moje drugie zaraz po kalafiorze ulubione warzywa do obiadu. Na pewno w każdym domu przygotowywana jest nieco inaczej i każdy ma na nią swój patent. Ja podaje dziś przepis jak od lat robi się u mnie w domu.
Składniki :
400-500 g fasolki szparagowej
3 łyżki masła
sól
bułka tarta
Fasolkę gotujemy w dobrze osolonym wrzątku aż będzie al`dente czyli lekko chrupiąca. Odsączamy na sitku.
Na szerokiej patelni lub w rondlu roztapiamy masło, następnie wsypujemy bułkę tartą , tyle aby po wchłonięciu w masło była nadal dość mokra. Dodajemy fasolkę, delikatnie mieszamy tak aby całość oblepiła się masłem i bułka. Podsmażamy ok 5 minut na średnim ogniu.
Smacznego :)
Źródło:http://kuchennefascynacje.blox.pl/2015/10/Fasolka-szparagowa-z-maslem-i-bulka-tarta.html