ßßß Cookit - przepis na Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa

nazwa

Wykonanie

Tak przyrządzoną fasolkę chyba zna każdy. Mnie osobiście najlepiej smakuje podana z młodymi ziemniaczkami i jajkiem sadzonym :-)
Jest smaczna i zdrowa, choć lekko wydymająca.
Składniki:
1/2 kg fasolki szparagowej żółtej lub zielonej
4 łyżki masła
2 łyżki bułki tartej
1 płaska łyżka soli
1 łyżka cukru
Wykonanie:
Fasolkę umyć, odciąć ogonki i włókna (jeśli takie posiada). Zalać wodą w garnku, przyprawić i ugotować do miękkości.
Na patelni rozpuścić masło i dodać bułkę tartę, chwile razem przesmażyć, aż do uzyskania złotego koloru. Tak przygotowaną zasmażką polać odcedzoną z wody fasolkę.
Podawać na ciepło, smacznego :-)
Źródło:http://agattek.blox.pl/2013/08/Fasolka-szparagowa.html