19 stycznia 2015Składniki:1 polędwiczka wieprzowa ok 500g.sól , pieprzolej do smażeniaPasta jajeczna:2 ugotowane na twardo jajka100g. tartego sera żółtego1 łyżka majonezu1 łyżka śmietany 18%1/2 łyżeczki soli i pieprzuPanierka:1 jajko1/2 szklanki bułki tartej100g. tartego sera żółtegoPrzygotowanie:Polędwiczkę umyć , osuszyć , oczyścić z błonek.Przeciąć mięso na pół , robiąc nożem w środku każdej połówki otwór uważając by nie przeciąć ścianek.Oprószyć je z każdej strony solą i pieprzem.Pasta: Jajka rozgnieść widelcem wraz z majonezem , śmietaną , solą i pieprzem.dodać ser żółty dokładnie wymieszać.Gotową pastą nafaszerować otwory wycięte w polędwiczce.Panierka: Jajko roztrzepać.Bułkę tartą połączyć z serem żółtym.moczyć mięso w jajku a następnie obtaczać z serowej panierce.Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.Polędwiczki podawać w całości lub pokrojone w plastry.SmacznegoPost navigation← Lekko ostre żeberka pieczone z marchewką i cebulą.Możemy także razem upiec ziemniaki i cały obiad będzie gotowy.Szybkie w przygotowaniu , pączki z parzonego ciasta. Idealne na deser do popołudniowej kawy. Mi smakują najlepiej gdy odleżą parę godzin. →