ßßß
SKŁADNIKI:kotlety schabowe – większe 3 sztpieczarki 5 sztmajonez 3 łyżkiser żółty tarty 100 gsól pieprzolej do smażeniabułka tarta ok 1 szklankijajka 2 sztPRZYGOTOWANIE:Moje schabowe były całkiem spore. Każdy miał ok 200 g. Kotlety bardzo dobrze rozbić, opłukać i osuszyć Następnie oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Pieczarki oczyścić ale nie obierać ze skórki. Pokroić w mniejszą kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. Każdy kawałek mięsa posmarować łyżką majonezu, posypać serem żółtym tartym ( użyłam mozzarelli) . Na jednym końcu ułożyć podsmażone pieczarki. Zawinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Obtaczać w jajku i bułce- dwukrotnie. Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Podałam z ryżem oraz świeżą sałatą. Smacznego:)