ßßß
Ciężko jest kupić dobrą drobiową wędlinę w sklepie. Wszystkie są takie… oślizgłe i bez smaku. Dlatego postanowiłam sama taką zrobić. Okazała się bardzo prosta w przygotowaniu i pyszna! Na pewno to powtórzę.Składnikiimbir, 1 łyżeczkadymka, 1 małaczosnek, 3 ząbkiświeże chili, 1 łyżeczkasos sojowy, 1 i 1/2 łyżkiocet ryżowy, 1 łyżeczkaoliwa z oliwek, 2 łyżkipieprz, sól, papryka słodka i ostrafilet z indyka, około 700 gramSposób przygotowania1. Imbir, dymkę, czosnek i chili bardzo drobno posiekać. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Filet umyć, usunąć białe błonki i osuszyć. Dokładnie obtoczyć w marynacie. Włożyć do lodówki na około 12 godzin.2. Pół godziny przed pieczeniem wyciągnąć filet. Można związać w kilku miejscach sznurkiem, aby nadać mu okrągły kształt. Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rozgrzać do 180 stopni. Piec przez 60-65 minut. Wyciągnąć z piekarnika i zostawić na 10-15 minut.house show