Wykonanie
Moja pierwsza propozycja, w ramach
czekoladowego weekendu. Inaczej chyba nie odważyłabym się na taki eksperyment, a warto! Przepis pochodzi z gazetowego "Spotkania
czekoladowego".
2
piersi indyka2 posiekane
cebule2 ząbki
czosnku2 łyżki
słodkiej paprykimała suszona
papryczka chilliszklanka
płatków migdałowych40 g
gorzkiej czekoladyoliwa do smażenia
sól,
pieprzPiersi pokroić na 3-4 części. Włożyć do garnka, zalać taką ilością
wody, aby
mięso było przykryte, zagotować. Posolić, gotować na małym ogniu ok. 30 minut. W tym czasie podsmażyć
cebulę, dodać do
mięsa. Przyprawić
czosnkiem,
słodką papryką i pokruszoną
chilli. Dodać
płatki migdałowe i
czekoladę. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż
mięso będzie miękkie. Podawać z
ryżem.Smacznego!