ßßß
Składniki:70 dag mielonego mięsa wołowego30 dag mielonego mięsa wieprzowego1 duża biała cebula1 czerwona cebula do posypania2 posiekane suszone papryczki chilli4 ząbki czosnkuoliwapapryka słodka, sól, pieprzSposób przygotowania:Białą cebule, czosnek i papryczki chilli drobno siekamy. Mieszamy z mięsem i odrobiną oliwy, doprawiamy papryką, solą i pieprzem. Odstawiamy na 12 godzin do lodówki.Z przygotowanej masy formujemy duże, okrągłe i płaskie (ok. 1 cm grubości) kotlety. Każdy zwilżamy z obu stron oliwą. Kotlety układamy na natłuszczonym ruszcie grilla lub piekarnika i pieczemy po ok. 10 minut na każdą stronę.Podajemy posypane drobno posiekaną czerwoną cebulą, w towarzystwie opiekanych ziemniaków i sałatki z pomidorów i sera owczego.