Wykonanie
Składniki12 plastrów
szynki konserwowej2 spore
pomidory1
papryka2
cebule1
cukiniaketchupser (starty)
bazyliaoreganociasto3/4 szkl ciepłej
wody0,5 kostki
drożdży (małej)3 szkl
mąki3 łyżki
oleju1 łyżeczka
soliSposób przygotowaniaKrok 1Przygotować rozczyn. Zagnieść ciasto na pizzę. Podzielić na 2 części. Każdą rozwałkować dopasowując do blachy. Ja używam dwóch typowych, prostokątnych blach do ciasta. Wyłożyć ciasto na skropioną
oliwą blachę. Ponakłuwać widelcem. Polać
ketchupem.Krok 2Porozkładać pokrojone w cieniutkie plasterki
pomidory,
cebulę,
szynkę,
paprykę,
cukinię. Zetrzeć na to
ser. Posypać
ziołami. Piec pół godziny. Mój piekarnik ma tylko jedną temperaturę i w dodatku nie wiem jaką, więc więcej szczegółów niestety się nie dowiecie. :) Ale pizza jest ok ;)