Wykonanie
To już nasz trzecie Wyzwanie. Tym razem blogerek i blogerów. Temat typowo karnawałowy czyli przekąski. Ja miałam dwa pomysły z czego wybrałam
sałatkę z dodatkiem
fety. A podałam ją w wydrążonych połówkach
awokado. Zapraszam na przepis. U mnie na cztery porcje.



Składniki :* 2 dojrzałe
awokado* 25 dag domowego
sera feta* kilka plasterków
szynki*
pomidor* 1/4 główki
sałaty lodowej* 2 kawałki
papryki konserwowej*
rzeżucha* 3 łyżki
oliwy z oliwek* sok z połowy
cytryny*
pieprz kolorowy mielony , czubryca zielona* szczypta
cukru


Przygotowanie :Delikatnie wydrążyć miąższ z połówek
awokado. Pokroić w kostkę.
Sałatę lodową drobno poszatkować.
Pomidora bez pestek i miąższu pokroić w kostkę.
Szynkę pokroić w kostkę.
Fetę pokroić w większą kostkę.
Paprykę posiekać na wąskie paseczki. Wszystkie składniki wymieszać razem. Do małego słoiczka wlać
oliwę z oliwek,
sok z cytryny oraz
przyprawy. Energicznie potrząsać do połączenia składników. Wymieszać z
sałatką. Nakładać do wydrążonych połówek
awokado. Podawać z
pieczywem.

W styczniowym Wyzwaniu Blogerek i Blogerów wzięli udział :Paulina mojapasjasmaku.blogspot.comMonika papryczkaa.blogspot.com
Magda only-my-simple-kitchen.blogspot.comGosia daylicooking.plIwona izioni-smaki.blogspot.comJustyna niePieprz.plEwa ewakuchennie.blogspot.comJustyna mamaipomocnicy.blogspot.comJustynka tysiagotuje.plMarzena zaciszekuchenne.blogspot.comBeata staregary.blogspot.com
Patryk i Ada cookpl.blogspot.comGosia codojedzenia.plTo było kolejne ekstra Wyzwanie ! Razem z Pauliną zapraszam już na luty !