Wykonanie
Nie tak dawno do moich
przetworów dołączyła
sałatka warzywna z zielonymi
pomidorami . Ale te pyszne
owoce świetnie smakują również na słodko. Zatem tym razem
konfitura. Smacznego :)
![](/Data/Images/tradycyjnakuchnia.blogspot.com\2013_slash_10_slash_konfitury-z-zielonych-pomidorow/l/1734982075.jpg)
Składniki:5 kg zielonych
pomidorów3 kg
cukru3
cytrynyWykonanie:
Pomidory pokroić w cienkie plasterki razem z
cytrynami i układać w misce przesypując każdą warstwę
cukrem.
![](/Data/Images/tradycyjnakuchnia.blogspot.com\2013_slash_10_slash_konfitury-z-zielonych-pomidorow/l/-391939151.jpg)
Zostawić na noc, a następnego dnia smażyć około 2 godzin na bardzo wolnym ogniu stale mieszając.
Konfitura powinna być szklista i zwarta. Następnie przełożyć do słoików i zakręcić dopiero po 12 godzinach.