ßßß
Składniki (2 porcje)2 filety z piersi kurczaka2 gałązki rozmarynuSól, pieprzOliwaPor100g szpinaku baby100g mrożonego zielonego groszkuPrzygotowanieFilety przykryj folią spożywczą i lekko rozbij. Posyp solą, pieprzem i posiekanymi listkami rozmarynu.Z papieru do pieczenia wytnij dwa kawałki – mniej więcej wielkości połowy kartki A4. Ułóż każdy z filetów na połowie arkusza, przykryj drugą połową i lekko zawiń brzegi.Pora przekrój wzdłuż, a następnie posiekaj na półtalarki.Rozgrzej na patelni łyżkę oliwy, smaż filety w papierowych kieszonkach po 4 minuty z każdej strony.Do garnka wlej łyżkę oliwy, dodaj pory, duś pod przykryciem kilka minut, mieszając od czasu do czasu.Jakieś 2 minuty przed końcem smażenia kurczaka, dodaj do porów groszek i szpinak.Kiedy groszek zmięknie, a szpinak zwiotczeje, ułóż stosik z warzyw na półmisku, a na wierzchu połóż usmażonego kurczaka.Gotowe!Zobacz także:Grillowany kurczakKurczak w estragonieKurczak z ryżem i groszkiem