ßßß
Czujecie ten aromat?
A więc biorę się do akcji! Ozorek czeka!
Teraz doprawiam sos. Może rozmaryn? Czemu nie!
I jeszcze puree. Marchewka i imbir.
To co, która pierwsza serwuje? Ponoć ostatni są pierwszymi, ale ja chyba pójdę na pierwszy ogień…
Ałć, nie mam blendera. Sąsiedzie, pożyczysz? 😉 Widzę, że masz dwa!
No dobrze, czas nakładać i wydawać.Na talerzu puree z marchwi i imbiru, ugotowany ozorek, podmażany na maśle z czosnkiem, do tego sos cytrynowy z mascarpone, chilli i rozmarynem. Przyznam, że sama nie spodziewałam się takie efektu. Danie zrobię na dniach i zaprezentuję przepis.
No to teraz pora na werdykt.
Kuchnia Bazylii zajmuje 3 miejsce! Wow!Grill Webera to nie byle jaka nagroda!
Dziękuję za wyróżnienie, a także gratuluję pozostałym zwycięzcom – Tomkowi z Magiczny Składnik, Asi z Na cztery widelce i Agnieszce z Muffinkowi Fetysh .Mam nadzieję, że spotkamy się jeszcze w takim składzie!Zdjęcia wykonał Łukasz Król.