Wykonanie
«
Sałatka z
buraków,
rukoli,
sera pleśniowegoGotowanie jest proste! »Kulinarna Bitwa Blogerów zakończyła się niespodziewanie, moim 3 miejscem. Pierwszy raz wygrałam konkurs kulinarny – to niesamowicie cieszy!Cała akcja zorganizowana była niestandardowo. Myślałam, że w momencie wybicia godziny 18 każdy weźmie się za noże i zacznie przyrządzać danie, tymczasem… zaproszono nas na poczęstunek i lampkę
wina. Poczęstunek nie byle jaki,
wołowina znakomitej jakości, takiej nawet nie trzeba przyprawiać. Niebo w gębie. Pisząc to już cieknie mi ślinka.Zerknijcie na fotorelację!Nasza ekipa. Szefowie kuchni, organizatorzy i ósemka blogerów.

Czujecie ten aromat?

A więc biorę się do akcji! Ozorek czeka!

Teraz doprawiam sos. Może rozmaryn?
Czemu nie!

I jeszcze puree.
Marchewka i
imbir.

To co, która pierwsza serwuje? Ponoć ostatni są pierwszymi, ale ja chyba pójdę na pierwszy ogień…

Ałć, nie mam blendera. Sąsiedzie, pożyczysz? 😉 Widzę, że masz dwa!

No dobrze, czas nakładać i wydawać.Na talerzu puree z
marchwi i
imbiru, ugotowany ozorek, podmażany na
maśle z
czosnkiem, do tego sos
cytrynowy z
mascarpone,
chilli i
rozmarynem. Przyznam, że sama nie spodziewałam się takie efektu. Danie zrobię na dniach i zaprezentuję przepis.

No to teraz
pora na werdykt.

Kuchnia
Bazylii zajmuje 3 miejsce! Wow!Grill Webera to nie byle jaka nagroda!

Dziękuję za wyróżnienie, a także gratuluję pozostałym zwycięzcom – Tomkowi z Magiczny Składnik, Asi z Na cztery widelce i Agnieszce z Muffinkowi Fetysh .Mam nadzieję, że spotkamy się jeszcze w takim składzie!Zdjęcia wykonał Łukasz Król.